Opnieuw topjaar voor De Krim

Met een omzet van €29 miljoen en een netto resultaat van €3 miljoen kan De Krim wederom terugkijken op een bijzonder succesvol jaar. Dat maakte Krim-directeur Iwan Groothuis maandag in de Evenementenhal Texel bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van De Krim en het Texels Ondernemers Platform (TOP).

"Als echt Texels bedrijf is dat iets waar we allemaal trots op mogen zijn! Ook mooi om te zien dat al onze segmenten, van verhuur tot horeca en van centrum tot golfbaan hebben bijgedragen aan de omzetstijging", stelde Groothuis in zijn speech. 2018 was het eerste volledige jaar van het nieuwe zwembad op Vakantiepark De Krim. De invloed van het zwembad op onze exploitatie heeft De Krim positief verrast.

"Bijna 230.000 bezoekers en ruim €200.000,- entree van inwoners van Texel, maar zeker ook gasten van elders, is veel meer dan voorzien. Niet alleen het dagbezoek, maar zeker ook de bezetting van onze accommodaties is als gevolg van het nieuwe zwembad boven verwachting gestegen. En best bijzonder is ook dat we voor het tweede achtereenvolgende jaar tot zwembad van het jaar zijn gekozen", stelde een trotse Groothuis vast. Naar eigen zeggen was niet eens de nieuwe evenementenhal het hoogtepunt van 2018, maar het benefietconcert voor Rob Daalder dat in de nieuwe hal werd gegeven. Hij roemde de inzet van vrijwilligers, de gulle gaven van de Texelaars en hij vertelde hoe trots hij was op zijn medewerkers die zorgden voor een perfecte uitvoering in een toch al drukke kerstperiode.

Speelparadijs

De Krim blikte vast vooruit op het komende jaar. Daarin verrijst er onder meer een nieuw speelparadijs op De Krim. "Gisteravond zijn we begonnen met het afbreken van het huidige kinderspeelparadijs. Er komt een geheel nieuwe inrichting. Meer hout, meer robuust, kortom een wat stoerdere uitstraling. De capaciteit gaat omhoog, zowel wat betreft speelelementen als het aantal zitplaatsen. Voor de voorjaarsvakantie willen we het nieuwe speelparadijs gereed hebben. De bestaande elementen zullen we verplaatsen naar Camping Kogerstrand, zodat we ook daar zowel voor onze kleine gasten van de camping als voor de regio De Koog een mooie nieuwe voorziening kunnen toevoegen."

Groothuis ging ook nog even in op de realisatie van 48 luxe vakantievilla's op Villapark De Koog, op het terrein van de voormalige Camping Om de Noord. De eerste villa's moeten komende zomer in de verhuur gaan. De verwachting is dat in februari 2020 het gehele park gereed zal zijn. Op De Krim zelf worden twintig verhuurchalets vervangen voor nieuwe verhuurchalets. De 'oude' chalets zullen ingezet worden als personeelschalets.

Meer over de nieuwjaarsreceptie op pagina 5.