Josje van den Berk met de koffiepunten van Douwe Egberts.
Josje van den Berk met de koffiepunten van Douwe Egberts. Foto: Jeroen van Hattum

Voedselbank ziet voorraad aan groente in rap tempo slinken

De voorraad potgroenten van de voedselbank op Texel is onrustbarend aan het slinken. De stichting Broodnodig op Texel deed afgelopen week een oproep op Facebook in de hoop aan voldoende verse groente te komen.

Volgens coördinator Josje van den Berk heeft de voedselbank ook de afgelopen weken weer van alle kanten steun gehad, maar was de hoeveelheid groenten helaas aan de krappe kant. De voedselbank is daarvoor aangewezen op het distributiepunt in Amsterdam en daar was de afgelopen weken niet veel.

De oproep heeft inmiddels eerste resultaten gehad. De Spar op De Krim had tientallen zakken met appels ter beschikking. Volgens Van den Berk kunnen er dankzij de gedane giften ook zelf groente worden bijgekocht voor de voedselpakketten die wekelijks worden verstrekt. Zo kocht de voedselbank vorige week zelf broccoli en hutspot, zodat er voldoende groente in de pakketten zat.

De voedselbank kan naar verwachting zo'n driehonderd pakken koffie aanschaffen met behulp van de punten van Douwe Egberts die de afgelopen weken op Texel zijn ingezameld. Er stonden bij diverse supermarkten dozen waarin de punten werd verzameld en Lions Club Texel zamelde punten in. Vrijwilligers van de voedselbank zijn de punten momenteel aan het tellen, zodat ze ingeleverd kunnen worden.