Het was volle bak tijdens het Texels Open Dammen in De Bijenkorf.
Het was volle bak tijdens het Texels Open Dammen in De Bijenkorf. Foto: Vic Voskuil

Damwinst Savané en Slappendel

Het Texel Open Dammen 2018 beleefde vorige week in de Strender Bijenkorf een mooie editie met twee klinkende namen als uiteindelijke winnaars: Losseni Savané en junior Willem Slappendel.

Bij de jeugd hield de elfjarige Reeuwijker Willem Slappendel huis en werd ongeslagen eerste voor Max van Dusschoten uit Haarlem en zus Lisanne Slappendel. Beste Texelaars waren Ivar en Karst Boogaard die beiden net naast het podium eindigden.

Bij de volwassenen leek Losseni Savané weer eens onbedreigd op het kampioenschap af te stevenen tot hij in de voorlaatste ronde in een verborgen slagzetje trapte tegen Vic Voskuil. Nu waren er opeens nog zeven (!) spelers die aanspraak konden maken op de titel. Toen de schijven na de laatste ronde weer konden worden opgeborgen bleek Losseni toch aan het langste eind te trekken met één weerstandspuntje voorsprong op Cees van der Vlis uit IJmuiden.

Het podium werd gecompleteerd door Piet Bakelaar die – net als Willem Slappendel bij de jeugd - als enige ongeslagen bleef. Rien Brouwer prolongeerde zijn titel van beste Huisdammer door Johan Van den Broeck net voor te blijven. Voor de volledige uitslag zie toernooibase.kndb.nl