Denise pakt eindoverwinning in EKZ CrossTour in Zwitserland

Denise Betsema heeft gisteren in de Zwitserse plaats Meilen de eindoverwinning in de EKZ CrossTour op haar naam geschreven.

Denise eindigde als derde en dat was meer dan voldoende voor de eindzege in de serie van vijf veldritten (met een internationaal deelnemersveld) die sinds september in Zwitserland zijn verreden. Denise deed in eerste instantie aan de EKZ CrossTour mee om zogeheten UCI-punten te pakken voor een hogere plek op de UCI-ranglijst (internationale wielrenunie). Vervolgens groeide ze uit tot dé favoriet voor de eindoverwinning.

De zegetocht begon op 16 september met met een derde plaats in Baden. Daarna volgden drie eerste plaatsen op een rij in Aigle, Hittner en Essenbach. De eindoverwinning lag daardoor binnen handbereik, maar Denise moest de groene leiderstrui gisteren nog wel verdedigen tegen de Tsjechische Pavla Havlikova die tweede werd en de Duitse Elisabeth Brandau die derde werd in het eindklassement. De Texelse had als gevolg van twee drukke weken geen goede benen, maar met behoudend rijden wist de eindzege gecontroleerd te bemachtigen. Het deelnemersveld bestond uit zestig veldrijdsters.

Volgens vader John Betsema is het nu een kwestie van even rust pakken en vervolgens voorbereiden op het NK veldrijden dat op zaterdag 12 en zondag 13 januari in Huijbergen (West-Brabant) wordt gehouden. Zondag 13 januari staat daar om 13:30 uur de wedstrijd voor de vrouwen op het programma.