Het grootste deel staat neutraal in zijn mening over de besluiten van de gemeenteraad.
Het grootste deel staat neutraal in zijn mening over de besluiten van de gemeenteraad. Foto: TipTexel.nl

Verdeeldheid over besluiten

"Soms zit het mee en soms zit het tegen", zo'n beetje de strekking wanneer gevraagd wordt naar de tevredenheid over besluiten van de gemeenteraad onder de deelnemers aan TipTexel.nl.

42 procent van de deelnemers geeft aan neutraal te staan in de vraag "Hoe tevreden bent u over de besluiten van de gemeenteraad?" Een antwoord dat de uitkomsten goed weergeeft is "Goeie dingen en slechte dingen. Per saldo neutraal, maar ook weer niet geweldig. Amateurisme is wel wat in mij opkomt. Weinig toekomstvisie, het uit handen geven of laten sloeren van de duurzaamheidsambities, landschappelijke kwaliteit, toeristisch beleid - niet alleen 'hoeveel bedden' maar kwaliteit, hoe... wat willen we nou eigenlijk? Matig matig matig. Met afronden naar boven net een voldoende, maar eigenlijk... hakken over de sloot."

Uitkomsten

De volledige uitkomsten van deze editie van TiPTexel.nl zijn te vinden op de gelijknamige website. De vragenlijst kwam mede tot stand door een samenwerking met Rodny Stolk die dit onderwerp uitdiept in het kader van zijn profielwerkstuk.