Hoge scores derde ronde klaverjassen

In de derde ronde van het Texels kampioenschap werden hoge scores behaald. Tiny Zwaneveld en Theo Witte waren het beste met 7633 punten. Bas Tromp en Frans Stark behouden de leiding in het algemeen klassement.

Tiny Zwaneveld en Theo Witte waren goed op dreef in deze ronde. Alle vier partijen werden winnend afgesloten, waarvan twee keer meer met meer dan 2000 punten. Het leverde in totaal 7633 punten op. Zwaneveld en Witte doen weer volop mee in de race om het kampioenschap. Zij stijgen "met stip" van tien naar drie. Jan Middag moest vaste maat Wil Maas missen, maar vond in Carlo Bos een uitstekende vervanger. Het gelegenheidsduo scoorde er ook flink op los met een hoogste partij van 2246. Zij haalden 7483 punten, dankzij dit resultaat stijgen Maas en Middag van dertien naar zes. Roel de Zwart en Hans Westdorp haalden de derde plaats binnen met 7280 punten. Zij zijn nu de belangrijkste bedreigers voor de leiders in het klassement: zij stijgen van zes naar twee. Bas Tromp gaf met Gisela van der Veen niet al te veel toe. Zij haalden de vierde plaats binnen met 6786 punten en blijven daarmee aan de leiding. Jos Veeger en Muus Smit pakten de vijfde plaats en vinden daarmee weer aansluiting bij de middenmoot. Zij haalden 6765 punten. Zij blijven weliswaar veertiende, maar zij hebben de concurrentie weer binnen handbereik. Het gemiddelde was met 6357 punten aan de hoge kant. Er werden 31 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement leiden Bas Tromp en Frans Stark. Zij hebben 1042 punten voorsprong op Hans Westdorp en Roel de Zwart. Tiny Zwaneveld en Theo Witte staan derde op 1426 punten, gevolgd door Jaap en Piet van der Slikke, die met een degelijke score hun vierde plaats wisten vast te houden. Petra Brands en Piet Kikkert moesten iets terrein prijsgeven, maar ook zij hebben nog uitzicht op het erepodium.