Afbeelding
Foto: Katja de Boer

Mery-Lou Moormann wint dressuur Cup

Mery-Lou Moormann met Fernando en Noor Witte met Raphaƫl reden afgelopen weekend de finale van de Felix Accountants dressuur cup in Genemuiden. Mery-Lou greep de winst in de klasse M2. Witte werd tweede in de Z1.

De Felix cup heeft als doel de ponydressuur voor jongeren naar een hoger niveau te tillen. Het niveau ligt hoog, er is een topjury's en er is een flinke prijzenpot. Er wordt deelgenomen door ponyruiters uit het hele land. Er zijn al verschillende selectiewedstrijden aan vooraf gegaan die Moorman en Witte beide naar de finale brachten. Afgelopen weekend behaalde Mery-Lou ook de laatste punten in de klasse M2 en werd daardoor Z startgerechtigd.

Er waren meer Texelaars onderweg in de sneeuw. Marloes van der Vis reisde af met Habibi BH naar Heiloo en wist daar een derde prijs te bemachtigen en twee dikke winstpunten in de klasse L1. Marilyn Brouwer startte haar Sylvona in Barsingerhorn in de klasse M2 en werd maar liefst twee keer eerste en behaalde eveneens twee winstpunten. Annemieke Bos startte haar Haya Lavsca in Anna Paulowna in het B-springen en wist tweemaal foutloos te blijven en won een eerste prijs.

Een week eerder zette Mery-Lou ook al puike resultaten neer. Het verslag was even aan de aandacht van de redactie ontsnapt. Hierbij alsnog.

Afgelopen zondag tijdens een dressuurwedstrijd op Manege Akenburg wist Mery-Lou Moormann de laatste punten binnen te slepen in de klasse M2. Met haar dressuurpony Fernando pakte zij tweemaal de eerste prijs en drie mooie winstpunten.

Nelle den Nijs wist met haar schimmel Silver in de klasse L2 een eerste en een tweede plaats te bemachtigen en promoveerde naar de M-klasse. Iris Pijper pakte met haar pony Chantal de andere eerste en tweede prijs in de L2-klasse. Beide dames behaalden 2 winstpunten. Hannita de Wit promoveerde eveneens naar de M-klasse met haar jonge paard Ichada RB. Maar liefst vier winstpunten waren het resultaat voor twee mooie tweede prijzen. Jill Mantje behaalde in deze klasse twee winstpunten met Ilusja RB. Cato Kaan en Eva Helbers wisselden de eerste prijzen af in de klasse B/L1 pony's. Beide dames reden twee mooie winstpunten bij elkaar. Roos Bloemendaal was tweemaal oppermachtig in de klasse B/L1 met haar mooie bonte paard Billy Boy. Drie winstpunten waren het resultaat van twee nette proeven. Michelle van Bennekom en Marloes van der Vis werden tweede en derde. Mariska Witte was met Cadanza tweemaal oppermachtig in de klasse M2. Zij behaalde een winstpunt.