Afbeelding
Foto: Job Schepers

@TXL

Vakantie

Pff! Eindelijk mijn eerste vakantie. Mijn tentamenweek zit er op en nu kan ik eindelijk lekker rustig niks doen. En als ik tijdens dat nietsdoen om me heen kijk zie ik dat er eigenlijk best wel veel goed gaat. Het geweldige initiatief voor Rob op Texel natuurlijk, Serious Request begint weer, de fijne kerstsfeer komt er weer. Het fantastische verhaal dat Jezus voor ons naar deze aarde kwam in een beestenstal. Maar ondanks al dat goede, zou ik mezelf niet zijn als ik iets zocht om over te zeuren.
Zal ik weer eens gaan zeuren over de OSG of over hoe saai naar de uni gaan is? Of over wat de politiek allemaal wel niet fout doet? Nee toch maar iets originelers verzinnen. De vervelende verplichte kerstdiners met schoonfamilie? Nou ja, zo vervelend zijn die ook weer niet.
De vervelende Texelhopper die soms zelfs niet op komt dagen? Het pikkedonker op veel plekken op Texel doordat er weinig lantaarnpalen zijn? Daar is al wel genoeg over gezeurd. Zal ik alvast zeuren over de goede voornemens die toch wel in het water zullen vallen? Ach, dat is toch elk jaar hetzelfde treurige liedje.

Zal ik zeuren over het doelloos slenteren over kerstmarkten waar alles weer eens veel te duur is? Och, de meeste mensen hebben toch geld zat. Ik als arme student ben daar veel te arm voor. O nee, ik krijg natuurlijk gewoon geld van Ome Duo dus dat is ook al geregeld.
Zal ik gaan zeuren over het toegenomen aantal burenruzies op Texel? Niet echt een onderwerp voor kerst, nu zal iedereen zich toch wel koest houden voor de lieve vrede op aarde. Met kerst zal wel weer genoeg gezegd worden dat we een beetje lief voor elkaar moeten zijn. Totdat het normale werkleven weer begint, dan is kerst snel vergeten hoor.
Ik geef het maar op. Wat is het leven van een columnist toch zwaar. Er is veel te weinig om echt over te zeuren. Er gaat veel te veel goed. Echt vervelend, dan moet je nog positieve dingen gaan zeggen ook. Dingen als: Fijne kerstdagen, een fijne vakantie en een gezegend Nieuwjaar!

Martin van der Vlist