SONY DSC
SONY DSC Foto: Sytske Dijksen

Zeehondenspelletjesdag Ecomare

Er zijn de hele kerstvakantie extra activiteiten bij Ecomare, maar een dag springt eruit. Op 27 december is het Zeehondenspelletjesdag. In het museum staan verschillende spelletjes opgesteld en er zijn allerlei creatieve activiteiten.

De spelletjes zijn voor alle leeftijden. Voer de zeehonden bij het vissen-sjoelen, mik zoveel mogelijk vissen in de fuik en kruip in een zeehonden-transportkist voor een foto. Test ook je zeehondenkennis met de vraag-en-antwoordkistjes. Raad hoeveel vissen er in het net zitten en maak kans om mee te mogen bij het vrijlaten van de zeehonden.

In het restaurant zijn verschillende creatieve activiteiten te doen. Op papieren kerstballen kan een nieuwjaarswens voor de zeehonden worden geschreven. Het inloopatelier van kunstenaar Maaike Ebbinge is 's middags open en de hele dag kan een zeehond worden nagetekend.

Voor de kleintjes is er om 12:30 uur poppentheater, in het restaurant wordt drie-in-de-pan gebakken. Op tweede kerstdag kan men tussen 12:00 en 15:00 uur een braakbal uitpluizen en ontdekken wat de uil gegeten heeft. Ecomare is alleen gesloten op 25 december en 1 januari.