De Hoornder Activiteiten Kaart om aan te geven wat wel en niet doorging dit jaar.
De Hoornder Activiteiten Kaart om aan te geven wat wel en niet doorging dit jaar. Foto: Feestcommissie Den Hoorn

Stuivend zand en losgebroken koe

Zorgen om het verstuiven van zand van de nieuwe PH-zanddijk was één van de terugkerende onderwerpen bij Ouwe Sunderklaas in Den Hoorn.

Gespeuld werd hoe het dorp last zou kunnen krijgen van het zand. Ander onderwerp dat meermalen voorbij kwam, was de Feestcommissie van Den Hoorn en de afnemende animo in het dorp om aan activiteiten mee te doen. De ene groep vond dat de Feestcommissie meer haar best moest doen, de andere groep vond juist dat Den Hoorn wat actiever moest worden bij gezamenlijke activiteiten.

Plaagdierbestrijder Laurens Kikkert werd als rattenvanger gespeuld vanwege de grote hoeveelheid ratten op het eiland, de eerder dit jaar ontsnapte koe van René Jager kwam voorbij en er werd gespeuld hoe wijlen mevrouw Zeeman Zeemansduin aan Natuurmonumenten had geschonken. Dankbaar onderwerp was ook Guido Schuijl die in maart tot Hoornder Held was uitgeroepen. Gespeuld werd hoe Guido alle problemen van Den Hoorn oploste.

Volgens goed gebruik werd er gespeuld in De Vermaning, het dorpshuis, bij Klif 23 en De Toegift. Bij de jeugd waren acht voorstellingen, bij de volwassenen waren twaalf voorstellingen.

Dat laatste was minder dan de gemiddeld twintig voorstellingen in Den Hoorn. De organisatie vermoedt dat een aantal mensen niet aan speulen toekwam omdat het een gewone werkdag was.