Afbeelding
Foto:

Echte Koger Burgman slaat terug

In De Koog was het tijd voor revanche voor de familie Burgman. In aanloop naar 12 december zette één van de grote groepen de boel op scherp door te stellen dat een Burgman nooit een echte Koger kon zijn. Op Ouwe Sunderklaas sloeg Lucie Burgman samen met haar vriend Richard Quartel terug met de act 'valse Koogertjes'.

Burgman had alle archieven binnenstebuiten gekeerd en ontdekt dat slechts 36 procent van de desbetreffende groep uit het dorp kwam. Dat werd breed uitgemeten. Tot groot plezier ook van de zelf speulende groep. Bij de grote groep vertolkte echte Koger Henk Jan Klok de rol van Peter jouw kapper met verve. Handhaving was het onderwerp van het schouwspel. Ook de kapper zag zijn borden afgelopen zomer bijna weggehaald worden door handhaving, hetgeen tot grote woede leidde bij Peter. Dit werd treffend gespeuld door Klok die zijn lijf in een jurk geperst had. De opkomst bij de volwassenen leek aanvankelijk laag, maar des Koogs werd het gedurende het speulen steeds drukker. Toch waren er minder deelnemers dan vorig jaar. Het plezier was er niet minder om. Een geliefd onderwerp was ook de ijsbaan en dan het vooral het mislukken ervan. Afgelopen winter probeerde de IJsclub van het dorp met hart en ziel een ijsbaan te krijgen, maar het mislukte volkomen. Het leverde ze wel een hoofdrol op in voorstellingen bij de jeugd en de volwassenen.

De jeugd heeft de toekomst en waar het bij de volwassenen niet meeviel qua deelnemers, is er ook goed nieuws. Veel jeugdige speulers wisten het Toekomstplein te vinden. De jongste speuler - de dochter van Lucie Burgman - kan al zes maanden na haar geboorte de eerste Ouwe Sunderklaas-beker op de plank zetten. Als fan van Sophie Snoek (9-jarige voetbalster die geselecteerd werd voor jonger oranje) ging ze met de folklorebeker aan de haal. In één van de voorstellingen kreeg de dorpscommissie er van langs. Er werd fijn aangestipt dat Vroon (Veronica) van Beek wel erg veel van het werk moet opknappen. Het plan van De Krim om het trainingsveld van De Koog om te dopen tot parkeerplaatsen voor het villapark kon zeker niet bij iedereen op waardering rekenen. Andere onderwerpen die voorbij kwamen waren het verdwijnen van de Beach Obstacle Run, het TESO-bankje van Paul en Boy van Dijk, het matig presterende S.V. De Koog en de tandenbleekstudio.