Wilma Laan en Ramon van Tongelen treden in het huwelijk.
Wilma Laan en Ramon van Tongelen treden in het huwelijk. Foto: Jeroen van Hattum

Acupunctuur en 'Ad en Aaltje'

De trouwerij van Wilma Laan en Ramon van Tongelen, perikelen rond een diner op het waterplein en Ling Eveleens die met acupunctuur is begonnen.

Het waren volgens goed gebruik typisch Durper onderwerpen die woensdagavond tijdens Ouwe Sunderklaas in de huiskamers van De Cocksdorp voorbij kwamen.

De opkomst was met vijftig speulers bij de volwassenen in verhouding tot voorgaande jaren aan de magere kant, maar er waren niettemin twintig voorstellingen. De jeugd telde een stuk of tien voorstellingen. Ter vergelijking: vorig jaar waren er 24 voorstellingen bij de volwassenen en deden er 68 speulers mee. Er ontbraken een paar grote groepen en er waren meer enkelingen.

Het niveau was soms wisselend, maar er zaten veel leuke optredens tussen. Er was aandacht aan de kleding besteed en er was veel zang. Dankbare onderwerpen waren onder meer het 'dikke-duim-verhaal' van Achter de Rügediek over de wagen met Duitsers die in de dijk zou zijn gevonden. In een van de voorstellingen kwamen de 'Duitsers' alsnog tevoorschijn om het wel en wee in De Cocksdorp te bespreken.

Het mysterie rond 'Ad en Aaltje' werd ook opgelost: Roel, Hetty en Sabrina Veldman bleken het brein achter de tientallen mysterieuze briefkaarten die de afgelopen weken aan bewoners van De Cocksdorp waren gestuurd.

Andere opmerkelijke voorstellingen waren er van drie 'wandelende toeristisch bedden' die zich bedreigd voelden en de verhuisde 'Arnold Boon' die terugkeerde om de problemen in het dorp op te lossen. Een van de speulsters had een kritische noot naar Harry Vlek en zijn invloed op Natuurmonumenten en daarmee de plannen voor de wadsteiger bij De Cocksdorp en nieuwbouw op De Bol.

Vier 'Wil Homannen' kwamen zich presenteren als het 'Wil Homan Promotieteam'. Ze kwamen hun beklag doen over een diner dat binnenkort plaatsvindt op het waterplein en dus niet in het Eierlandsche Huis. Dat werd ook een aantal keer op de hak genomen, onder meer over de nieuwe Facebookpagina en het briefje '50 cent' dat bij de toiletten is opgehangen voor mensen die wel toiletteren maar niets nuttigen. Bij Ling Eveleens was het mogelijk om een 'behande-ling' met naalden te krijgen. "Voor een prikkie!"