60 van Texel

In de krant van dinsdag jongstleden stond de datum van de eerste proefloop van 'De Zestig van Texel 2019' helaas verkeerd. De correcte datum is komende zondag 9 december.

De proefloop staat voor iedereen open. Er wordt verzameld op de finishplaats op het Turfveld in De Dennen waar men met een deel van de beschikbare auto's om 09:45 vertrekt naar het NIOZ. Daar start men om 10:05 om in groepjes met verschillend tempo de route te lopen. Die route is in principe onveranderd. Net als bij de edities van 2015 en 2017 gaan de lopers niet meer bij de Jan Ayeslag, maar pas bij 'paadje 14' van het strand af. Vanaf het Turfveld worden lopers teruggereden naar de bij het NIOZ geparkeerde auto's.

Zo'n 25 overkantse lopers doen ook mee maar zij gaan door naar de Slufter (28 km). Een groot aantal van hen debuteert op 7 april 2019 op de ultramarathon en wil kennis maken met het strand: het stuk over de Hors tot 14 en van 16,5 naar paal 21 (van resp. 7,5 en 4,5 km). Ze worden gegidst door ervaren Texelse lopers: Martien Witte, Arnold Leijstra en Pierre Bonnet. De organisatie van Atletiekvereniging Texel zal onderweg verzorging aanreiken en de lopers ook weer naar de boot terugbrengen.