Klaverjassen

Veegers slaan gat met concurrenten

Gerda en Freek Veeger verstevigden hun leidende positie in het algemeen klassement door de tiende speelronde van de klaverjascompetitie te winnen. Ze hebben nu een gaatje geslagen met de concurrentie.

Gerda en Freek Veeger boekten hun tweede achtereenvolgende rondewinst. Mede dankzij vijf marsen en een sterk slot van 2041 en 1981 punten haalden zij een score van 7382 punten. Daarmee nemen zij afstand van de rest van de top in het klassement.

Marja en Martien Bakelaar profiteerden optimaal van de minder hoge scores van de andere toppers. Zelf haalden zij 7109 punten, een score die met vier regelmatige winsten tot stand kwam. Zij springen daardoor in één keer van vijf naar twee in het algemeen klassement.

Sjaak Sipsma en Jelle Wiersma deden onderin het klassement goede zaken door derde te worden. Na drie hoger scores van 1905, 2031 en 1797 punten leek de rondewinst binnen handbereik. Het gaat vaak zo in het klaverjassen dat er één minder goed spelletje tussen zit en dat lot trof Wiersma en Sipsma in de laatste ronde. Toch haalden zij 7076 punten binnen. Zij blijven veertiende, maar zij hebben nu de concurrentie weer goed in het vizier.

Frans Bos en George Eelman hadden eindelijk weer eens de wind in de zeilen en haalden de vierde plaats met 6949 punten. Daarmee klimmen zij weer wat weg uit de gevarenzone, zij staan nu twaalfde. Theo Stoelinga en Jos Veeger haalden de vijde plaats met 6859 punten. Dat leverde meteen drie plaatsen winst op, zij stijgen van tien naar zeven. Het gemiddelde was met 6218 punten aan de lage kant. Er werden 24 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement leiden de Veegers nu met een voorsprong van 1361 punten op Marja en Martien Bakelaar. Hans Westdorp en Meijert Laan staan nu derde op 1755 punten achterstand.