Koffie voedselbank

De Stichting Broodnodig op Texel en Lions Club Texel zamelen deze maand gezamenlijk koffiepunten van Douwe Egberts in voor de voedselbank op Texel.

De ingezamelde koffiepunten worden bij Douwe Egberts omgewisseld voor pakken koffie die in de voedselpakketten worden gedaan. Er zijn bij diverse supermarkten op het eiland dozen neergezet waar de koffiepunten kunnen worden ingeleverd. Dat is bij Spar Koot in Oosterend, Kalverboer in Oudeschild en Goƫnga in Den Hoorn, de Jumbo in Den Burg en in De Koog en de Plus in De Cocksdorp. Koffiepunten kunnen ook worden ingeleverd bij het Rode Kruisgebouw aan de Jonkerstraat in Den Burg.

De voedselbank en de Lions zamelden vorig jaar ook samen koffiepunten in. Dat was toen goed voor bijna 250 pakken koffie waarvan de voedselbank vrijwel het hele jaar gebruik heeft kunnen maken. Volgens coƶrdinator Josje van de Berk van de voedselbank zou het mooi zijn als mensen thuis kijken of zij nog ergens koffiepunten hebben liggen waar niets mee gebeurt. 'Laten liggen is zonde, je kunt er andere mensen een dienst mee bewijzen." De inzamelingsactie loopt tot 31 december. Texelaars die koffiepunten willen aanmelden, kunnen ook contact opnemen met Josje van de Berk (06-19179598) of Jeroen van Hattum (06-13676650).