Texel-e-vignet voor heel jaar

"Met het oog op de vaststelling van de begroting is het niet mogelijk om het Texel-e-vignet een jaar geldig te maken vanaf het moment van aanschaf. Dat laat wethouder Edo Kooiman desgevraagd weten.

"De tarieven worden in de begroting vastgesteld. Als iemand in juli een vignet koopt en de tarieven aan het einde van het jaar veranderen, werkt dit niet", legt hij uit. Tegenover de uitleg staat wel dat men bij de TESO het hele jaar door een voorrangskaart verkoopt. Zij hebben kennelijk niet te maken met dit probleem. "Volgens Kooiman gaat het niet alleen om het tarief, maar ook om veranderingen, zoals bijvoorbeeld betaald of niet-betaald parkeren op strandslagen. In het verleden werd de sticker nog wel eens aangehaald als probleem, maar sinds het e-vignet is dit geen obstakel meer.

"Als mensen aan het einde van het jaar komen, kunnen ze natuurlijk ook een week- of een dagkaart kopen. Voor Texelaars is het vignet veertien maanden geldig. (1 december 2018 - 1 februari 2020). Zij hebben dit probleem dus sowieso niet", vervolgt Kooiman. De tarieven vindt hij - ondanks een verdubbeling van de aanschafkosten in twee jaar - nog steeds redelijk.