Connexxion biedt excuses aan en meldt verbetering Texelhopper

"De Texelhopper heeft helaas een moeilijke start gemaakt waarbij de kwaliteit is achtergebleven bij wat wij met dit systeem voor ogen hebben. Hiervoor bieden wij u en de inwoners/bezoekers van Texel onze excuses aan." Dat meldt Connexxion. Aanpassingen hebben volgens de vervoerder inmiddels tot verbetering geleid.

"Oorzaak van de problemen zijn de extra opties die wij toegevoegd hebben aan het vervoer met de Texelhopper, deze bleken helaas negatieve gevolgen te hebben voor het planningssysteem." Maatregelen die zijn doorgevoerd om de kwaliteit te verbeteren hebben volgens Connexxion geresulteerd in een verbetering van de stiptheid, minder ritten die afgewezen worden, betere bereikbaarheid van de centrale en een hogere waardering door de klant.

"De stiptheid (op basis van een maximale wachttijd van 15 minuten) is verbeterd van 59 procent in de week van 22 juli naar 93 procent nu. Hierdoor is ook de aansluiting op de boot aanzienlijk verbeterd. Ook het aantal ritaanvragen dat door het systeem afgewezen wordt, is fors gedaald van ruim 550 in de eerste week naar rond de 120 nu. Naar onze verwachting daalt dit aantal nog verder door kleinere aanpassingen die we in de komende weken nog doorvoeren."

"Naast de verbeteringen in het systeem is ook de telefonische bereikbaarheid aanzienlijk verbeterd. We zitten inmiddels weer op het niveau van begin juli (situatie tijdens de oude concessie). Wij zijn blij dat de doorgevoerde wijzigingen een positief effect hebben. We realiseren ons ook dat we er nog niet zijn. Daarom monitoren we blijvend (er zijn bijna dagelijks mensen van ons op Texel) en sturen we bij waar nodig en mogelijk. Ook onderzoeken we of een eventueel alternatief planningssysteem tot verdere verbetering kan leiden."

Klachten over de slechtere service van de Texelhopper dit jaar leidden ertoe dat de raad op 19 september het college van b en w in een motie opriep bij de provincie aan te dringen op handhaving van de afspraken met Connexxion.