Besluit school heeft "zeer teleurgesteld"

"Ik zal er niet omheen draaien, maar het heeft mij zeer teleurgesteld", zegt OSG-rector Marcella Engbrenghof over het besluit van de gemeenteraad dinsdag Onderwijscentrum Texel (OCT) apart van OSG De Hogeberg te huisvesten.

In een brief aan de ouders van leerlingen schrijft ze. "Eerder was er gekozen voor een OCT inwonend in een deel van de OSG, met daar nieuwbouw aan vast. Dit had verschillende voordelen. Bijvoorbeeld, er was een mogelijkheid om een expertisecentrum in de school te maken waarin IB-ers, OSP, verpleegkundige, schoolarts, maatschappelijk werk etc. in het hart van ons gemeenschappelijk gebouw had kunnen komen, waarvan alle leerlingen van alle basisscholen op het eiland en de OSG-profijt van zouden hebben.

Verder zouden de leerlingen van de groepen 7/8 makkelijk van onze goed ingerichte praktijklokalen gebruik kunnen maken zoals het muzieklokaal, practicumlokaal of de keuken om maar wat ruimtes te noemen. Maar ook andersom, brugklassers die voor bijvoorbeeld voor rekenen nog even 'terug' zouden kunnen. Verder hebben wij over een aantal jaar 1700 m2 leegstand waarvoor wij niet meer gefinancierd worden.

Zoals u inmiddels weet heeft de Raad helaas besloten om het OCT los van de OSG te bouwen. Ik zal er niet omheen draaien, maar dat heeft mij zeer teleurgesteld.
Ik spreek de hoop en wens uit, dat we, van alles wat eerder is uitgewerkt, waarvan we overtuigd waren dat alle leerlingen op het eiland daarvan zouden kunnen profiteren, op termijn toch voor een deel kunnen gaan realiseren. Gelukkig delen de verschillende bestuurders deze wens met mij en gaan we er alles aan doen om dit, in het belang van het onderwijs op Texel, voor elkaar te krijgen."