Kans terugkeer "rondje" Den Burg Texelhopper is toegenomen

De kans is vergroot dat het "rondje" Den Burg van de Texelhopper, die per 1 juli uit de dienstregeling is geschrapt, weer terugkeert.

Dat valt af te leiden uit opmerkingen van wethouder Edo Kooiman, dinsdagavond aan het eind van de begrotingsvergadering. "We zijn ons volop aan het inzetten voor de Texelhopper. Er is beweging bij de provincie om in ieder geval te kijken of we het rondje Den Burg weer terug kunnen krijgen."

Kooiman wist ook te melden dat de Texelhopper wellicht weer zal overstappen op een ander softwaresysteem, zoals het oude. De problemen met de huidige programmatuur, met name voor het reserveren van plaatsen in de busjes, zijn dermate groot dat het aantal gebruikers van de Texelhopper drastisch is gedaald. Kooiman liet doorschemeren dat misschien de software waarmee vóór de aanbesteding werd gewerkt, weer zal worden gebruikt.

Door alle problemen heeft het imago van de Texelhopper een flinke deuk op gelopen. William Witte (TB) vroeg Kooiman de provincie te verzoeken zich in te zetten om dit beeld te verbeteren. Dries Veltkamp (PvdA) deed alvast een suggestie: "Bij vertraging gratis reizen."

Onlangs werd ook bekend dat de kans bestaat dat de bushalte aan de Elemert, de enige halte in het "rondje" Den Burg waar de bus nu stopt, op termijn naar de Emmalaan wordt verplaatst (ongeveer ter hoogte van de VVV). Een nieuwe bushalte daar is een harde voorwaarde van een subsidie van vier ton van de provincie om de Emmalaan tussen de rotonde en de kruising met de Beatrixlaan te herinrichten.