Denise Betsema in de modder van Asper-Gavere.
Denise Betsema in de modder van Asper-Gavere. Foto: Deniesoverseas

Denise tiende in Superprestige

Denise Betsema is zondag bij haar eerste wedstrijd voor de Belgische veldritploeg Marlux-Bingoal als tiende geƫindigd in de Superprestige in het Belgische Asper-Gavere.

Het was net als voorgaande jaren een cross in de modder en dat is niet de sterkste kant van Denise. Ze hoopte van tevoren op een notering in de top tien en dat lukte, al ging het niet vanzelf. De Texelse ging tijdens de verkenning van het parcours al in de eerste afdaling onderuit, waardoor haar carbon stuur afbrak.

Bij de start van de wedstrijd ging het beter en kwam ze goed door in de eerste afdaling. "Maar daarna werd het al snel lopen en dringen." in het loopgedeelte kon ze een flink aantal dames passeren, waardoor ze op de twaalfde plek kwam te liggen. Met twee dames in de achtervolging ging ze als tiende de laatste ronde in en daarin wist ze zonder fouten tiende te blijven. Het was volgens Denise een zeer leerzame cross. Komend weekend rijdt ze een wereldbekerwedstrijd in het Tsjechische Tabor en een EKZ Crosstour in het Zwitserse Hittnau.