Valerie Jongeneel neemt regie Horecabeurs over van Erwich

De Horecabeurs die dreigde te verdwijnen, krijgt toch een vervolg. Het stokje wordt door Nico Erwich komend jaar overgedragen aan Valerie Jongeneel van Puur zsa zsa zsu en krijgt daarmee niet alleen een nieuw gezicht, maar ook een andere aanpak en uitvoering.

Erwich behaalde dit jaar de jubileumeditie, maar liefst 25 jaar organiseerde hij de Horecabeurs Texel. "Soms is het tijd voor wat anders en de beurs is toe aan vernieuwing. Maar stilzitten is er voor mij niet bij. Ik ben nu erg druk geweest met onder meer de Woonbeurs en de organisatie van het concert van de Pink Floyd Sound in de nieuwe evenementenhal."

Begin dit jaar raakten de twee ondernemers met elkaar in gesprek. Jongeneel geeft aan het event graag door te willen zetten, maar wel met een geheel andere aanpak, insteek en uitvoering. Het willen verduurzamen en vernieuwen van de horeca & hospitalitysector is de drijfveer achter het concept. "De vernieuwde versie zal innovatie, inspiratie en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Niet alleen de bekende grote namen zullen de revue passeren, maar juist ook veel kleinschalige producenten en start-ups."

Het evenement heeft jarenlang veel succes gekend. Maar de toestroom van bezoekers aan de Horecabeurs is de afgelopen jaren afgenomen. "Met zoveel inspirerende en baanbrekende events aan de overkant, wordt het een pittige klus om de Texelaars en ondernemers uit de regio te mobiliseren en opnieuw enthousiast te krijgen", stelt Jongeneel. Maar zij gaat deze uitdaging niet uit de weg en is vol goede moed dit event toe te voegen. "Het event krijgt een nieuwe datum, nieuw karakter, een nieuwe locatie, een nieuwe insteek en geheel ander soort deelnemer line-up. Zo zal er bijvoorbeeld een pop-up restaurant en hotel zijn waar de bezoekers het aanbod van de deelnemers kunnen ervaren in plaats van te bekijken. Er zal tevens een speels educatief element worden toegevoegd met interessante sprekers, workshops en masterclasses", besluit Jongeneel

De vernieuwde horecabeurs zal gaan plaatsvinden op maandag 4 en dinsdag 5 november 2019.