Vlnr Maarten Jeroen den Boer, Ingmar Veeger, Jan Klok en David Tijssen.
Vlnr Maarten Jeroen den Boer, Ingmar Veeger, Jan Klok en David Tijssen. Foto: Jeroen van Hattum

Gift bedrijfsontbijtclub voor Tesselhuus

Bedrijfs Ontbijtclub Texel heeft woensdagochtend €7500,- aan het Tesselhuus in De Koog geschonken.

Het geld werd bijeengebracht door de dertig leden van de ontbijtclub die maandelijks bij elkaar komt. De Bedrijfs Ontbijtclub bestaat sinds november 2014 en heeft sinds 2015 meerdere keren giften gedaan aan het Tesselhuus en Hospice Texel in Den Burg.

De ontbijtclub werd opgericht door Maarten Jeroen den Boer en David Tijssen onder auspiciën van Lions Club Texel. De leden betalen €250,- per jaar voor het lidmaatschap en dat geld gaat naar het goede doel. Maandelijks verzorgt één van de leden van de ontbijtclub het ontbijt waar meteen de gelegenheid is om te netwerken met elkaar en vaak het bedrijf van een ander bekeken kan worden.

Bestuursleden Jan Klok en Ingmar Veeger van het Tesselhuus namen de gift woensdagochtend in ontvangst. Zij waren lovend over de donatie waarmee bijna een hele vakantieweek voor acht mensen met spierziekten (en begeleiding) kan worden gefinancierd.

Bestuurslid Jan Klok liet weten dat het na een paar mindere jaren financieel weer goed gaat met het Tesselhuus. Op bestuurlijk vlak wordt gezocht naar opvolgers voor de bestuursleden die op termijn afscheid gaan nemen.

Volgens Maarten Jeroen den Boer gaat er in 2019 een nieuwe serie maandelijkse bijeenkomsten van de Bedrijfs Ontbijtclub Texel van start. Belangstellenden kunnen contact met hem of David Tijssen opnemen. De opbrengsten zijn wederom voor het goede doel.