Verlies De Koog

De Koog heeft zichzelf zondag een slechte dienst bewezen. De 'blauwe trein' haperde en verloor de uitwedstrijd bij Dirkshorn met 3-1.

Waar De Koog de afgelopen twee wedstrijden in de eerste helften nog goed speelde, was het afgelopen zondag vanaf de eerste minuut al duidelijk.

De Koog had deze middag duidelijk niet de schwung te pakken. Van het de laatste tijd zo geprezen verzorgde veldspel was niets terug te zien. Het liep stroperig.

Dirkshorn - onder leiding van oud Texelaar Jeffrey Androg - had zijn ploeg met duidelijke instructies het veld ingestuurd, en het team stond dan ook als een blok. De in eerdere wedstrijden gebleken gevaarlijke spitsen van de Koog kwamen deze middag weinig in het verhaal voor. Halverwege de eerste helft scoorde Dirkshorn uit een volley. En vlak voor rust kwam het zelfs op 2-0 voorsprong. Via Sander de Haan kwam De Koog in de tweede helft nog terug. Vlak voor tijd liep Dirkshorn uit naar 3-1.