Gedeputeerde wil naar Texel komen

Gedeputeerde Joke Geldhof (Ruimtelijke ordening en Wonen) wil binnenkort naar het eiland komen.

Ze wil in gesprek met de Texelse insprekers, vorige week in Haarlem in het provinciehuis, over welke mogelijkheden er zijn om de woningschaarste op het eiland aan te pakken. Dit heeft zij afgelopen maandag in de Statencommissie toegezegd. Jonge Bestuurders Texel (JBT) en de gemeente Texel hebben vorige week tijdens de behandeling van de omgevingsvisie voor de provincie ingesproken.

Geldhof wil met de JBT, dat pleit voor een status aparte voor Texel, bespreken welke mogelijkheden er zijn voor woningbouw op Texel. "Texel heeft inderdaad een status aparte. Die hebben ze al. Wat ik van de insprekers begrijp is dat er ook al mogelijkheden zijn om met datgene waar hun probleem ligt verder te gaan. Ik ben ook van plan binnenkort contact met hen op te nemen en eens met hen te bespreken welke mogelijkheden daarvoor zijn. Maar dat er een probleem is voor seizoenskrachten en anderszins, dat is bekend" , aldus de gedeputeerde.

Duidelijk verhaal

Statenlid Wilma van Andel (CDA) informeerde bij Geldhof naar het vervolgproces. Volgens haar ligt het huisvestingsprobleem op Texel breder dan alleen seizoenskrachten. "Het was een duidelijk verhaal dat Texel ten gehore bracht. Wij horen graag terug of hun verhaal weerslag vindt en of u ook echt dingen gaat veranderen en doen."

Geldhof: "De vraag is of wij echt dingen gaan veranderen of dat zij (de Texelaars) zelf al de mogelijkheden in handen hebben. Daar gaan we gewoon een gezellig gesprek over voeren. Dat komt goed", aldus gedeputeerde Geldhof. Volgens Geldhof zijn er mogelijkheden.

JBT is blij met de vragen die gesteld zijn en de handreiking van de gedeputeerde. "Het afgelopen half jaar hebben wij en ook de ons steunende organisaties veel inspanningen verricht om aandacht te vragen voor de woningnood op Texel. Mooi te zien dat die gezamenlijke inspanning eindelijk tot iets concreets lijkt te leiden."