SIGT en gemeente trekken samen op in Buurtskap De Tuunen

De Stichting Integratie Gehandicapten Texel (SIGT)en de gemeente Texel kijken samen hoe de voetpaden in het nieuwe Buurtskap de Tuunen goed begaanbaar kunnen worden voor onder meer rolstoelen. Deze week nam Gerard Kruithof - bestuurslid van SIGT - de proef op de som. Met name voor een gewone rolstoel blijken de paden nog niet geschikt.

Tijdens de officiƫle opening van het wandelpad rond de nieuwe woonwijk was hij met de booster (scootmobiel). "Dat gaat prima. Maar gisteren mocht ik het pad alvast 'betreden' met de rolstoel en met die smalle bandjes is het een stuk lastiger. Niet alleen omdat de ondergrond nog vers is." Volgens Kruithof is de samenwerking met de gemeente erg prettig. "Er wordt goed naar ons geluisterd en er wordt samen met ons gekeken hoe het pad het beste kan worden aangepast."

Volgens een ambtenaar van de gemeente ter plekke is het pad niet helemaal goed aangelegd voor rolstoelen en zit een deel daarvan in het fundament van de paden. Er wordt nu zo spoedig mogelijk naar een snelle en goede oplossing gezocht. "De Tuunen moet immers een wijk worden voor alle Texelaars."

Het wandelpad rond de nieuwe te realiseren woonwijk werd woensdag officieel geopend door wethouder Kooiman en is nu toegankelijk voor het publiek. Het terrein zelf is in verband met werkzaamheden nog afgesloten. Er is gestart met de aanleg van het landschap waarin Buurtskap de Tuunen wordt gebouwd. De contouren van de wijk in Den Burg-oost zijn inmiddels goed zichtbaar. De oplevering van woningen vindt vanaf begin 2019 gefaseerd plaats.