Annie Hin.
Annie Hin. Foto: Foto: Daan Koopman/Gemeente Texel

Wat ik zeggen wou

De Koning(H)in ,

Middels deze rubriek wil ik Annie Hin van harte feliciteren met haar raadszetel. Deze grande dame van de Texelse politiek weet waar ze over praat, want ze is gepokt en gemazeld en zij leest alle stukken. Zij is wel een beetje introvert, maar immer vastberaden en vastbesloten.

Annie is de oudste van een gezin met zestien kinderen, dat was in de tijd dat de ooievaars nog af en aan vlogen. Leeftijd is slechts een getal en compleet irrelevant, tenzij je een fles wijn bent natuurlijk.

In de raadsperiode 2010-2014 stemde ze voor zwembad Molenkoog ondanks dat haar toenmalige fractievoorzitter haar hand naar beneden duwde, maar ze stak gewoon haar andere hand de lucht in. Zij is wars van welke Wilders-imitatie dan ook van de heer Gerbrand Poster zoals hij riep voor TV NH: "Mijn partij Texel 2010 wil niet meer maar minder, minder, minder toeristen op Texel.'' ( in ieder geval niet meer mijn partij). Daar moet Annie net als mijn persoon overigens niets van hebben! Texel rendeert juist in optima forma door o.a. het toerisme!

Het was een voorrecht om in de raadsperiode 2014-2018 (maart) van haar expertise gebruik te mogen maken. Ik heb van haar heel veel opgestoken Over haar opsteken gesproken; dat hoeft Annie niet te doen want dat zit altijd onberispelijk en keurig in model. Op donderdag 1-11-2018 heb ik haar onder het genot van een hapje en een drankje reeds gefeliciteerd en via deze weg feliciteer ik heel Texel met Annie Hin.

Met een welgemeende vriendelijke groet,

Henk Jonker