Geen bijdrage aan kennisplatform

Het college van b en w heeft een verzoek voor een bijdrage van €7.500,- aan kennisplatform KADO (Kennis, Advies, Data en Onderzoek) afgewezen.

Het dit jaar opgerichte kennisplatform is een samenwerking tussen VVV, Texels Ondernemersplatform (TOP), TESO en de gemeente. "Om te kunnen bepalen welke koers je wilt varen, heb je kennis nodig. Als VVV, maar ook bijvoorbeeld de TESO, vergaren we heel veel kennis. Door alle gegevens te bundelen, kun je tendensen beter waarnemen. Met kennisplatform KADO Texel – te vinden op www.kadotexel.nl - hebben we dat nu gerealiseerd", zei VVV-directeur Spooren bij de presentatie in augustus.

Uitkomsten worden gepubliceerd in de Texelse Courant en op de website www.kadotexl.nl. Op de site staan bijvoorbeeld prognoses voor de accommodatiebezetting op korte termijn. Deze zijn gebaseerd op feitelijke cijfers van de grotere Texelse logiesaanbieders, waarmee ruim de helft van het aantal toeristische bedden in kaart is gebracht en geven daarmee een zeer goede indicatie.

Als reden voor de afwijzing van de bijdrage voor 2018 en 2019 geeft het college aan, gegeven de huidige financiële situatie van de gemeente, geen extra gelden beschikbaar te stellen.

Contract VVV

Het college meldt ook het contract met de VVV tegen het licht te willen houden.

"Gemeente heeft met de VVV een vierjaarlijks contract en draagt jaarlijks €220.000 bij. Het contract loopt tot en met 31 december 2019. Het komende jaar zal worden gebruikt om te bekijken welk voorstel we aan de raad gaan overleggen met betrekking tot het nieuwe contract met de VVV."

De gemeente is één van de participanten die bijdraagt aan de VVV. TESO en TOP dragen ook bij.