Stichting Samen één steunt projecten

De Stichting Samen één Texel heeft steun toegezegd aan twee grote projecten op het gebied van zorg en welzijn op Texel: €225.000,- voor het project Gasthuisstraat waar 59 appartementen worden gebouwd voor zorgv en €64.000,- voor de nieuwe keuken in de Gollards. Met deze voorziening kan Tafeltje Dekje ook in de toekomst worden voortgezet.

Nog drie Texelse initiatieven rekenen op een financiële bijdrage. Omring organiseert jaarlijks busrondritten voor de bewoners van het Verpleeghuis; deze rondritten over het eiland vormen voor hen een welkome afleiding. Omdat een groot gedeelte van de bewoners rolstoelafhankelijk is, is aangepast vervoer nodig. Stichting Samen één Texel financiert dit initiatief met een jaarlijkse bijdrage van €3.000,- in 2019 en 2020.

Artex kunstenschool Texel ontvangt €3.000,- voor het project "Theater op school"; theaterlessen voor de basisschoolleerlingen van de Kompasschool, een school voor speciaal onderwijs. €8.000,- wordt toegekend voor de restauratie van het orgel van de Maartenskerk in Oosterend. De Protestantse Waddengemeente Texel heeft het initiatief genomen dit monumentale orgel te laten restaureren.