Doordat de grond in De Tuunen onvoldoende is ingeklonken, wordt er nu een laag afgegraven.
Doordat de grond in De Tuunen onvoldoende is ingeklonken, wordt er nu een laag afgegraven. Foto: Gerard Timmerman

Bouw woningen Buurtskap De Tuunen vertraagd

De oplevering van de woningen voor de nieuwe wijk Buurtskap De Tuunen heeft vertraging opgelopen.

Bedoeling was dat de eerste woningen in november beschikbaar zouden komen voor verhuur. Dat streven wordt niet gehaald. Volgens Jan van Andel van Woontij wordt de vertraging veroorzaakt doordat het aansluiten van de nutsvoorzieningen langer duurt dan voorzien. De aanleg van deze voorzieningen is overigens de verantwoordelijkheid van de gemeente, als onderdeel van het bouwrijp maken van het terrein. De riolering is wel aangelegd.

Grondverplaatsingen in het gebied leverde de nodige vragen op. Nadat het terrein eerder was verhoogd, riolering aangelegd, geëgaliseerd, wordt nu op het hele terrein weer grond verzet. Volgens aannemer Westerlaken is dit het proces van fijnprofilering. Het afschrapen van grond is onder meer nodig omdat het normaal inklinkt, maar - waarschijnlijk als gevolg van de droogte - nu niet en moet de grond worden verlaagd.

Bij het bedrijf dat de woningen in prefab gaat bouwen, gaan de werkzaamheden intussen door. Bedoeling is dat de woningen komend voorjaar alsnog op hun plek worden gezet.