Bohemian Rhapsody, een ode aan Queen, hun muziek en hun zanger Freddie Mercury.
Bohemian Rhapsody, een ode aan Queen, hun muziek en hun zanger Freddie Mercury. Foto: Nick Delany

Ode aan Freddie Mercury in Cinema Texel

Muziekliefhebbers kunnen in Cinema Texel vanaf deze week terecht voor de film Bohemian Rhapsody, een ode aan Queen, hun muziek en hun zanger Freddie Mercury. Dinsdagmiddag wordt tijdens de seniorenmiddag de film Rafael vertoond.

De film Bohemian Rhapsody volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury's uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun succesvolle reünie aan de vooravond van Live Aid, met een toen al ernstig zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. Tijdens dit proces legde de band, die meer aanvoelde als familie, de basis voor hun nalatenschap die tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert.

Rafaël is een spannend verhaal over dromen, standvastigheid en grenzeloze liefde. Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt Rafaël het aangrijpende, soms ongelooflijke verhaal van de Nederlandse Kimmy en Tunesische Nazir. Wanneer Nazir aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken.