"Honden waren

wel aan de lijn"

De hond die vorige week tussen de schapen van Piet Kooiman terecht kwam, zat wel aan de lijn.

Dat zegt de eigenaresse van de twee honden die vorige week in het Hogeberggebied werden uitgelaten. Volgens de eigenaresse ontsnapte één van de twee honden aan de riem, waardoor hij in het weiland terecht kwam. De honden waren op dat moment bij een oppas, omdat de eigenaren zelf op vakantie waren.

De oppas bond volgens de eigenaresse de andere hond aan een paal en ging vervolgens achter de ontsnapte hond aan die achter de schapen aangegaan was. Het eind van het liedje was dat twee schapen in een kolk sprongen en verdronken. Een derde schaap raakte gewond.

Volgens de eigenaresse werden zij door de oppas gewaarschuwd dat er wat gebeurd was, maar konden ze vanaf het vakantieadres niet achterhalen wie de eigenaar van de schapen was. Beide partijen hebben inmiddels contact met elkaar gehad en afgesproken om de schade verder via de verzekering te regelen. Het incident maakte in het algemeen weer eens duidelijk hoe belangrijk het is om honden in de buurt van schapen aan de lijn te hebben en te houden.