Joke van den Boomgaard weg uit raad, Annie Hin terug als raadslid

Annie Hin-Hin keert terug als raadslid voor Texel 2010. Zij neemt de plaats in van Joke van den Boomgaard die afgelopen week haar raadszetel teruggaf.

Van den Boomgaard kwam op 29 maart in de gemeenteraad voor Texel 2010, nadat fractievoorzitter Henk Jonker zich na de verkiezingsnederlaag had teruggetrokken voor een nieuwe termijn. Zij stond tweede op de kieslijst. Van den Boomgaard noemt het ontbreken van steun vanuit het bestuur van de partij als belangrijkste reden om te vertrekken. "Zonder voldoende steun van het bestuur is het simpelweg te zwaar om te functioneren als raadslid."

Van den Boomgaard overwoog even zelfstandig verder te gaan, maar vond dat niet kies ten opzichte van Texel 2010. "De zetel behoort aan de partij toe." In een persbericht dankte de vertrokken Van den Boomgaard de mensen die haar wel gesteund hadden onder wie Annie Hin. Gerbrand Poster van Texel 2010 zegt desgevraagd niet in te gaan op de kwestie. Volgens hem is wel verstandig om uit elkaar te gaan. "Maar er is geen ruzie."

Annie Hin zat van 2010 tot en 2014 al eens voor Texel 2010 in de gemeenteraad en ging vervolgens verder als commissielid. Van 2002 tot 2006 was zij wethouder voor de VVD. Bij de verkiezingen van maart stond Hin vijfde op de kieslijst van Texel 2010. Ze kwam in aanmerking voor de vrijgekomen raadzetel, nadat Frank Kingma (derde op de lijst) en Gerbrand Poster (vierde) hadden aangeven niet voor de raad beschikbaar te zijn. Annie Hin wordt woensdag 13 november tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd.