Vrijdag 26 oktober

20:00 Toneel voor alle leeftijden in Dorpshuis de Bijenkorf Oosterend met 3 éénakters: Kiek twie skeepe op de diek, Saakje en Opstand der bejaarden. Entree kinderen €2,50/ volwassenen €5,00.

20:30 In de Compagnie nabij de Waddenhaven in Oudeschild is een een live optreden van 'Mike, Martin en The Bluesboys ft. Ruben Hoeke'. Vrij entree.

Zaterdag 27 oktober

10:00 JMJ Ambachtsatelier van Jacqueline Jimmink verzorgt tijdens de Studio Route op Texel op 27 en 28 oktober workshops 'Crea in Metaal - Creatieve Metaalbewerking'. Info/ opg.: www.jacquelinejimmink.com

10:00 Installatieburo IBS houdt een Open Dag i.v.m.. het 40-jarig jubileum van het bedrijf tot 14.00 uur.

13:00 De Friese band Njiske treed op bij De Oude Vismarkt. Tevens om 18 uur in Paal 0 op De Krim, zondag om 8.30 bij Stayokay en om 16 uur bij Klif 12. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

14:00 Gratis kookdemonstratie in de kookstudio van Keukencentrum Texel aan de Bernhardlaan met de Siemens combi-stoomoven, Crockpot Express multicooker en Foodsaver. kom kijken en proeven.

18:45 Bij de Eendenkooi van Spang is een theaterhoorspel voor kinderen van 6-12 jaar en hun ouders tijdens de Nacht van de Nacht tot 19.30 uur. Aanmelden via texelsenatuurstruners@gmail.com, toegang gratis.

19:00 Popkoor Texel verzorgt een uniek en verrassend optreden in de kuil in het Doolhof, het bosje op de Hoge Berg vanwege de Nacht van de Nacht. Toegang gratis.

19:00 Beleef de duisternis op diverse plaatsen op Texel tijdens de Nacht van de Nacht: unieke avondopenstelling van de vuurtoren. Kosten € 4,50 inclusief een terugkom-kaartje voor de volgende dag; beklim de toren van de grote kerk in Den Burg (tot 21 uur). Entree € 2,-; met een groot wit laken, een speciale lamp en zoetigheid lokken we nachtvlinder bij Ecomare (alleen als het droog is); Maak een wandeling met lichtjes en of lampionnen door het oude centrum van Den Burg. Onder begeleiding van muziek. Na afloop is er chocolademelk en wat lekkers voor de deelnemers.

19:30 Sterrenkijken In het observatorium van Volkssterrenwacht De Jager, naast de ingang van Ecomare. Tot 21 uur. Bij bewolkt weer een planetariumvoorstelling. Gratis, meer info en aanmelden op www.oriontexel.nl.

20:00 Vanaf het Vogelwachtershuisje aan de Mokweg start een vogelexcursie in het donker o.l.v. Adriaan Dijksen. Luister naar vogelgeluiden in de verder indrukwekkend stilte van de nacht. Deelname € 5,-.

Zondag 28 oktober

12:00 In De Koog is een gezellige, kleinschalige markt op het Dorpsplein van 12.00 uur tot 17.00 uur.

12:00 Op het motorcrossterrein van de MAB Club a/d Hoofdweg wordt vandaag de jaarlijkse 4 uur cross om de Gerrit Zijmbokaal verreden. De traditionele afsluiting van het motorcross seizoen. Publiek welkom!

Maandag 29 oktober

10:00 Tijdens Sociaal Vitaal in 't Eierlandsche Huis doen ouderen mee aan diverse sport- en spellessen. Er is een fysiotherapeut aanwezig om ook 1 op 1 met deelnemers oefeningen te doen.

10:30 Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur in Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

20:15 Prijswinnaars violiste Cosima Soulez Larivière en pianist Ingmar Lazar duiken in het Hoornder kerkje diep in de culturele tradities van verschillende landen en bieden een muzikale reis met veel couleur locale. www.tihms.com

Dinsdag 30 oktober

10:00 Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

14:00 Elke dinsdagmiddag wordt er koersbal gespeeld in De Buureton. Koersbal is een van de meest populaire sporten in Nederland onder ouderen. Voor info: Texels Welzijn - Betsie Verhoeven.

19:30 In het Alzheimer Café in De buureton vertellen M. Kleefsman (Omring) en tandarts J. Krijnen over het belang van goede mondzorg voor mensen met dementie.