Vrijwilligers genieten tussen het laden door van de koffiepauze in de oplegger.
Vrijwilligers genieten tussen het laden door van de koffiepauze in de oplegger. Foto: Janneke van der Vis

Oplegger voor hulp Roemenië warme koffiestek

Vrijwilligers waren dinsdag de hele dag in de weer met het vullen van een oplegger met hulpgoederen voor de armste bewoners in zuiden van Roemeniƫ.

In het gebied is door een contactpersoon een maatschappelijk project opgezet. Ze worden onder meer uitgenodigd voor een maaltijd. In dit transport zitten de tafels en de stoelen en de borden en het bestek. Omdat er veel gebouwd wordt is er ook gereedschap mee en materialen, zoals wasbakken en toiletpotten.

In het transport ook medische attributen, zoals een onderzoekstafel, hoog laag bedden, postoelen, rolstoelen, rollators, fietsen, matrassen, dekbedden, kussens, linnengoed, kleding, schoenen, incontinentimateriaal, etc. Er is weer veel gebreid, zoals warme dekens en mutsen en truien en mooi aangeklede poppen.

"Het op Texel ingezamelde voedsel zal veel vreugde geven bij deze mensen, die aan alles gebrek lijden", meldt Ria van der Vis.

Bijdragen om de transportkosten te betalen kunnen worden overgemaakt op nr. NL 18 RABO 03625 21 905 t.n.v. HULP OOST EUROPA TEXEL ( met ANBI goedkeuring )