Donaties Texelfonds

Het Texelfonds draagt €5.000,- bij aan de restauratie van het orgel van de Maartenskerk in Oosterend. Dat heeft het gemeenschapsfonds laten weten.

Door slijtage is restauratie van het orgel uit 1906 noodzakelijk. De orgelbouwer gebruikte destijds voornamelijk materiaal van een ouder instrument uit de eerste helft van de achttiende eeuw. Bedoeling is dat het orgel door de restauratie een grotere klankkleur krijgt. De vijf mille komt uit het TESO-fonds van het Texelfonds. Het Texelfonds heeft €3.000,- beschikbaar gesteld voor het vernieuwen van nieuwe duurzame aansluitpunten voor sfeerverlichting in Den Burg. Het gaat om een deel van de kosten die Ondernemersfonds Den Burg hierin gaat investeren.

Uit het fonds Lof der Zotheid is €1.500,- toegekend aan Amici Cantus. Het zangkoor onder leiding van Lida Wels is bezig met het instuderen van de Matthäus Passion van J.S. Bach. Het gaat om een wereldpremière van de 1-korige versie, die is samengesteld door dr. J. Bijma op grond van authentieke documenten en wetenschappelijk onderzoek. De uitvoering is op zondag 17 maart 2019.

Budokai Texel kreeg €520,- voor de viering van het 10-jarig bestaan. Dat werd een week geleden gevierd met een Martial Arts weekend om zelfverdedigingssporten te promoten. Dat gebeurde met sportclinics voor jongeren en volwassenen.