Jos Witte werd op het NK ploegen in Zeeland winnaar in de klasse Youngtimers.
Jos Witte werd op het NK ploegen in Zeeland winnaar in de klasse Youngtimers. Foto: Archief Texelse Courant

Jos Witte op NK ploegen winnaar "Youngtimers"

Jos Witte is op het Nederlands Kampioenschap ploegen in Zeeuws Vlaanderen zaterdag eerste geworden in de categorie Youngtimers (trekkers met bouwjaar na 1960).

Witte ploegde met een Massey Ferguson 35 X met daar achter een tweeschaar rondgaande ploeg. De tweede Texelse deelnemer, Jan Oosterhof, reed op een International B275 met een éénschaar wentelploeg. De vrijdag werd benut om op de zware Zeeuwse kleigrond de ploeg af te stellen.

Zaterdag, tijdens de officiële wedstrijd, bleek dat de grondslag van de bouwvoor echter anders dan tijdens de oefendag. Dit noodzaakte tot extra afstelwerkzaamheden en het nodige sleutelwerk aan de ploeg. Jan Oosterhof had hier dusdanig last van, dat een goede kwalificering er niet meer in zat. Jos Witte wist zich desondanks naar een verdienstelijke vierde plaats allround te ploegen. Ook werd hij eerste in de categorie Youngtimers.

Voor deze klasse wordt hij volgend jaar uitgezonden naar Schotland. Waar hij niet alleen het groenzwart, maar ook het rood-wit-blau op het Europees kampioenschap ploegen zal proberen hoog te houden.