Martijn en Joan van Hengel, Rutger Platenburg en Wolbert Poelmann in hun kantoor.
Martijn en Joan van Hengel, Rutger Platenburg en Wolbert Poelmann in hun kantoor. Foto: Pieter de Vries

MHIT en De Computerzwager samen verder als Poelmann & Van Hengel Automatisering

Martijn en Joan van Hengel van MHIT Automatisering en De Computerzwager Wolbert Poelmann gaan verder als Poelmann & Van Hengel Automatisering. Samen met Rutger Platenburg werken ze vanuit hun kantoor op Warmoesstraat 23 in Den Burg.

De ondernemers kennen elkaar al lang en weten wat ze aan elkaar hebben. MHIT, gestart in 2004, richtte zich meer op de zakelijke dienstverlening, met name het beheer van netwerken en infrastructuur en heeft op Texel en aan de overkant een flink klantenbestand opgebouwd. De Computerzwager, ook gestart in 2004, richtte zich meer op het computerbeheer zowel in de zakelijke als de particuliere markt.

Van Hengel: "We kregen het allebei steeds drukker, vooral het opvangen van pieken in het werk werd daardoor lastiger. We hebben in Amsterdam bijvoorbeeld een klant die momenteel een nieuw hotel bouwt waarvoor wij de automatisering installeren en gaan beheren. Door deze samenwerking kunnen wij dit soort pieken beter afvangen.

Omdat wij elkaar goed kennen en al geregeld met elkaar samenwerkten, vullen wij elkaar hiermee goed aan. Samen kunnen we een snellere responstijd en een breder pakket aan diensten bieden." Het mes snijdt aan twee kanten. Poelmann: "Dankzij de samenwerking kunnen we onze klanten een breder pakket bieden."

Het dienstenpakket van Poelmann & Van Hengel Automatisering is veelomvattend, zoals onderhoud van werkplek en cloud omgevingen met security appliances voor beveiliging van onder meer e-mail- en dataverkeer. Verder allerlei toepassingen voor internet, wifi, telefonie en hoteltelevisie, met name voor midden- en kleinbedrijf.

"De oplossingen die wij maken zijn altijd bedrijfsspecifiek, hierdoor "passen" de systemen bij de wensen van de klant en betaalt men niet voor iets wat niet nodig is." Het klantenbestand loopt uiteen van veehouderijen tot een internationale hotelketen. Zowel Van Hengel als Platenburg en Poelmann zijn Microsoft-gecertificeerd.

Bij hun toepassingen is steeds meer de nadruk op beveiliging komen te liggen. Van Hengel: "Netwerken, groot en klein, scannen we continu, doordat we datastromen onder controle hebben, komen cryptolockers nauwelijks meer voor. Voor beveiliging van email tegen spam en virussen hebben we speciale apparatuur." Ze geven advies en verkopen servers, pc's, software en randapparatuur aan zakelijke klanten. "Uiteraard hebben wij ook voor particulieren een ruim aanbod en passende oplossing."