Om tot een maximale opbrengst van het Texelvignet te komen, is de suggestie gedaan de inning te verplaatsen naar Den Helder. TESO reageert daarop.
Om tot een maximale opbrengst van het Texelvignet te komen, is de suggestie gedaan de inning te verplaatsen naar Den Helder. TESO reageert daarop. Foto: TOP

200.00 of 400.000 unieke auto's?

Terwijl de gemeente er in de beleidsstukken vanuit gaat dat er jaarlijks circa 400.000 unieke vreemde auto's op Texel zijn, berekent TESO dit rond de 200.000. Waardoor dit verschil en hoe zijn TESO en de gemeente tot dit aantal gekomen?

De gemeente over het aantal: "Bij een eerste verkenning over het parkeervignet is er door een extern adviseur in juli 2011 een rapport uitgebracht. Hun uitgangspunt was destijds (en volgens hun zeggen gebaseerd op de vervoercijfers van TESO) dat er per jaar ca. 370.000 "unieke" (niet-Texelse) voertuigen op het eiland komen. Bij een tweede berekening (voor de aanpassing van het vignet ten behoeve van het Mobiliteitsplan (besluitvorming in februari 2016) waarop het nieuwe parkeerregime in 2017 is ingevoerd was het uitgangspunt 400.000 "vreemde" kentekens. Het is uiteindelijk lastig te bepalen hoeveel "unieke" kentekens er naar het eiland reizen. Echt hard zijn die cijfers niet, tenzij je elk kenteken registreert." De gemeente vindt het wel verrassend om te zien hoeveel verschil er zit tussen de berekening van het extern adviesbureau en de TESO.

TESO: hard cijfer

Directeur Cees de Waal: "Wat het totale aantal voertuigen betreft dat potentieel gebruik zou kunnen maken van een Texelvignet is om te beginnen een belangrijk hard cijfer dat TESO het afgelopen boekjaar in totaal 682.554 personenauto's van Den Helder naar Texel heeft vervoerd. Daaronder bevinden zich auto's van toeristen die in een jaar slechts één keer gebruik maken van de veerdienst, maar ook auto's van forensen die 200 keer per jaar de oversteek maken. De gemeente Texel telt nu in totaal zo'n 6.800 personenauto's (https://www.oozo.nl/cijfers/texel), jaarlijks gaan deze auto's gemiddeld genomen 24 keer met de boot van Den Helder naar Texel. Voor wat de niet-Texelse personenauto's betreft is voldoende aannemelijk dat deze op jaarbasis gemiddeld genomen 2,5 keer gebruik maken van de boot. Dat komt dan dus neer op zo'n 200.000 unieke personenauto's."

Waarop baseert TESO het getal dat niet-Texelse automobilisten gemiddelde 2,5 keer per jaar een overtocht maken? "Dat achten wij voldoende aannemelijk op basis van het gegeven dat een behoorlijk groot deel van de niet-Texelse personenauto's meerdere keren per jaar gebruik maakt van TESO. De bestuurders van deze voertuigen schaffen 5 of 15 retourtickets aan en komen met enige regelmaat, soms zeer frequent, naar Texel. Dit in verband met bezoek aan familie/vrienden, of vanwege werkverplichtingen, of in verband met tweede woningbezit op het eiland of een jaarplaats voor de caravan."

Inning Texelvignet

Om tot een maximum aantal automobilisten te komen dat het Texelvignet koopt (of een andere vergoeding voor het parkeren op Texel betaalt) is de suggestie gedaan om de inning te verplaatsen naar de veerhaven in Den Helder, met TESO als poortwachter. Hoe staat de veerdienst tegenover dat idee?

Cees de Waal: "TESO verleent per uur aan maximaal 640 personen-auto-equivalenten toegang tot de schepen. Om dat mogelijk te maken dienen we op de veerhaven in Den Helder te streven naar een zo kort mogelijke transactieduur per voertuig. Gemiddeld genomen dienen we deze transacties op drukke momenten zelfs binnen een tijdsbestek van maximaal 35 seconden af te ronden. Binnen die 35 seconden is er bij onze loketten absoluut geen tijd beschikbaar om nevenverkoop van andere producten, zoals het Texelvignet, plaats te laten vinden. Daar komt bij dat dankzij de online ticketverkoop de meerderheid van de voertuigbestuurders bij aankomst op de veerhaven reeds over een bootticket beschikt. Die voertuigen komen bij ons niet meer langs een loket en krijgen, gemiddeld genomen, binnen minder dan 12 seconden toegang tot het terrein op basis van automatische afwaardering van het ticket. Het is derhalve niet mogelijk voor TESO om verkoop van het Texelvignet rechtstreeks te faciliteren."

Indirect gebeurt dat wel: "Op basis van een afspraak met de gemeente Texel stimuleren we de aankoop van/cq bekendheid met het Texelvignet op de volgende manieren:

Niet-Texelse auto's gemiddeld 2,5 keer per jaar naar Texel

Om de reizigers te wijzen op de mogelijkheid van het aanschaffen van een Texelvignet sturen wij reizigers zodra ze bij TESO een online bootticket hebben aangekocht een directe link naar de website van de gemeente Texel. Op de TESO website hebben we het Texelvignet bij de tips voor reizigers opgenomen. In de trappenhuizen op de schepen hangen posters met informatie over het parkeren op Texel."