Slechte wedstrijd,

winst voor Oosterend

Oosterend, koploper in de vijfde klasse van het amateurvoetbal, heeft zondag met 2-0 gewonnen van Oudesluis.

Met een fitte selectie kon trainer Duinker zijn best denkbare elftal binnen de lijnen opstellen. Het eerste kwartier was duidelijk voor Oosterend. De bal ging makkelijk rond en het was wachten op de eerste treffer. Deze viel na tien minuten spelen. Myren Helleman had een prachtige pass in de benen op Martijn Drijver.

Hij ging op volle snelheid op de keeper af en gaf keurig af op de meegelopen Jeroen Abma die simpel kon binnen schuiven. Niet veel later kreeg Marijn Bakker de kans op de tweede treffer. Vanaf rechts werd de bal strak voorgezet, Bakker kon alleen voor de keeper intikken, maar zijn poging ging over.

Na deze poging werd het rommeling en slordig aan de kant van Oosterend. Ballen kwamen niet meer aan, er was slordig balverlies, het spel was er niet meer en het was wachten op de gelijkmaker. Deze viel ook in de 25ste minuut maar de spits stond buitenspel. Na een half uur spelen raakte Dave Witte geblesseerd aan de lies, hij moest gewisseld worden voor de inkomende Barry Boersen. Met 1-0 gingen de ploegen rusten. Ruben Duinker had in de rust klare taal voor zijn team; wil je bovenin het linker rijtje meedoen dan moet het echt anders.

Na de rust probeerde Oosterend geconcentreerder te voetballen, dit ging ook wel aardig maar er leek geen vertrouwen te zijn. Toch bleef Oosterend makkelijk op de been omdat Oudesluis niet bij machte was het Oosterend moeilijk te maken. Jim Kossen en Sijb Vlaming werden ingebracht voor Dylan Betsema en Gaime Vlaming. Met nog een kwartier te gaan, kreeg Oosterend meer grip op de wedstrijd en was het te merken dat de conditie bij Oudesluis parten ging spelen.

Tien minuten voor tijd lanceerde Martijn Drijver met een prachtige pass Jeroen Abma. Hij snelde richting doel en had oog voor de meekomende Myren Helleman die de bal in een leeg doel kon schuiven, 2-0. Slechte wedstrijden winnen is ook belangrijk, dit was er zo'n één volgens Oosterend. Zondag hoeft de ploeg niet te spelen, zondag 28 oktober gaat de ploeg van Duinker op bezoek bij Callantsoog.