Nico Erwich, die met het idee kwam om The Pink Floyd Sound naar Texel te halen, met Krim-directeur Iwan Groothuis bij Evenementenhal Texel.
Nico Erwich, die met het idee kwam om The Pink Floyd Sound naar Texel te halen, met Krim-directeur Iwan Groothuis bij Evenementenhal Texel. Foto: Gerard Timmerman

Pink Floyd Sound testcase Evenementenhal

Op Vakantiepark De Krim nadert de nieuwe Evenementenhal Texel zijn voltooiing. Een gebouw van liefst 1800 vierkante meter, dat plaats biedt aan shows, concerten, animaties en ander evenementen. Met als "testcase" op zaterdag 1 december The Pink Floyd Sound met The Wall, een live megashow in het teken van de legendarische rockopera.

Aan de buitenkant ziet Evenementenhal Texel er strak uit, binnen zijn werklieden nog volop bezig met de afwerking. De royale foyer van 350 vierkante meter is zo goed als klaar en vormt een stijlvolle entree voor de duizend bezoekers die in de hal kunnen. Op het balkon zo'n 130 plaatsen, de rest op de begane grond. Voor een natje en een droogje is er een grote, moderne keuken. In de kelder aan weerszijden ruime toiletgroepen en in het midden de garderobe. De foyer is ook geschikt om wat bescheidener activiteiten te organiseren. Achter in de hal een groot podium, ernaast kleedruimten en andere voorzieningen. Veel aandacht is besteed aan de akoestiek en licht-, geluids- en andere technische apparatuur.

Pink Floyd

Het optreden van The Pink Floyd Sound is een echte testcase voor de hal. De groep muzikanten en technici zijn, in hun streven het geluid en gevoel van Pink Floyd zo dicht mogelijk te naderen, tot het gaatje gegaan. Kosten noch moeite worden gespaard. Met als resultaat een indrukwekkende show waarin ze de muziek van Roger Waters, David Gilmour, Richard Wright en Nick Mason laten herleven. Live muziek, in combinatie met een licht- en videoshow maken het concert tot een audiovisueel spektakel.

Nico Erwich, is al heel lang fan van Pink Floyd. "Ik ben met het virus besmet. Ik was in de jaren '80 bij een concert in De Kuip. En later ook bij optredens van tribute bands. Een tijdje geleden zag ik in Heerhugowaard The Pink Floyd Sound. "Wát een show. De beste tributeband die ik ooit gezien heb. Ik dacht meteen: dit móet naar Texel. Maar dit is zó groot, dan kan ik natuurlijk niet alleen." Bovendien: waar kun je zo'n groot optreden kwijt? "Ik dacht al snel aan de evenementenhal. Iwan was meteen enthousiast."

Groothuis: "We hadden voor iets kleiners kunnen kiezen om mee te beginnen. Dit is voor ons héél uitdagend, maar zo bieden we Texelaars en andere liefhebbers wel iets ongelofelijk moois en indrukwekkends." Een groot spektakel, waar technisch veel voor komt kijken. Patrick Zijm, specialist licht, geluid en techniek die onlangs de overstap maakte van theater De Toegift@klift12 in Den Hoorn naar De Krim: "De band, inclusief de crew bestaat uit achttien mensen. Ze stellen hoge eisen. In Klif kwam een cabaretier doorgaans met één A4-tje aanwijzingen. Deze groep heeft een draaiboek van 40, 45 kantjes. Ze nemen eigen decorstukken mee (de muur uit de rockopera The Wall wordt nagebouwd) en ons podium van 100 vierkante meter wordt vergroot naar 150 meter. Daardoor gaan ook geluid en licht naar voren en zijn andere aanpassingen nodig. De show draait op vier computers, alles op een vastgestelde tijd, het moet precies in elkaar passen."

Veel uitdagingen dus, wat allemaal moet resulteren in een daverende muziekshow. Met ook Texelse betrokkenheid. Erwich: "Voor het kinderkoor in "Another Brick in the Wall" hebben we contact gezocht met de OSG en Artex, zodat hun leerlingen bij dat lied het koor kunnen vormen."

Het concert begint om 20:30 uur, DJ Hans Polderman verzorgt vanaf 19:00 het voorprogramma en draait ook tijdens de afterparty. Kaarten à €29,50 (incl. gardarobe en parkeren) te bestellen via www.krim.nl.