Winnaars Ferry van Tatenhove, Schalk van der Schalie en Jan Heemskerk.
Winnaars Ferry van Tatenhove, Schalk van der Schalie en Jan Heemskerk. Foto:

80-plussers meten krachten op Golfkampioenschap Texel

Zoals de professionele golfwereld de Rydercup als golfhoogtepunt van het jaar na Masters, British Open en andere aardige toernooien had gepland, zo ook plaatste de wedstrijdcommissie van GC De Texelse het clubkampioenschap voor 80+'ers op de agenda van 3 oktober.

Mannen, vrouwen, hotshots en would be kampioenen hadden hun evenementen al gehad eerder in het jaar gehad toen het stoetje van supersenioren de gaafgeschoren grasmat betrad. Hoe symbolisch om mannen wier golfcarriere met min of meer rasse schreden het einde nadert aan het slot van het seizoen te laten aantreden.

Het toernooi over 18 holes, in 2017 bedacht door Jan Heemskerk en Ferry van Tatenhove en in dat jaar door Van Tatenhove gewonnen) werd door minder toeschouwers gevolgd dan het Dutch Open, maar de fans konden genieten van bekeken spel door in vele jaren gelouterde en geharde spelers: Schalk van der Schalie, degelijk en doordacht, de vasthoudende Ferry van Tatenhove, beiden 84 jaar, en de jonge 81'er Jan Heemskerk, van wie moet worden gevreesd dat hij zijn roep als eeuwige belofte nooit zal waarmaken.

Hij won wel deze editie, met Van der Schalie als prima tweede en Van Tatenhove als goede derde achter zich