Afbeelding

Concert Vrouwenkoor Kwintessens

Vrouwenkoor Kwintessens uit Amstelveen treedt zondagmiddag 14 oktober op in het Hoornder kerkje. Het koor brengt een jubileumprogramma ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan. De uitvoering begint om 14.00 uur, de toegang is vrij.

Kwintessens is een koor van ruim 25 vrouwen. Het repertoire is in de loop der jaren veelstemmiger geworden en de optredens gedurfder. Justina Oosters is al 20 jaar de vaste dirigente. Vier vrouwen van het eerste uur maken nog steeds deel uit van het koor dat voortdurend nieuwe stemmen weet aan te trekken.

Het programma heet "Geen zee te hoog". Bijzonder zijn het Japanse lied 'Mae-e', geschreven door Kentaro Sato ter gelegenheid van de herdenking van de slachtoffers van de tsunami in 2011, en een drieluik van Jeppe Moulijn getiteld "Langs het eeuwige water". Dit is een nieuwe compositie, geschreven voor het jubileum. Het geheel wordt verlevendigd met prachtige beelden en enkele solo-optredens. Texel beleeft de première van het programma, dat op 17 november ook nog in Amstelveen wordt uitgevoerd. Alles valt of staat met een goede voorbereiding. Daarom verblijft het koor een studieweekend op Texel.