Afbeelding
Foto:

Kookworkshops bij Pastorie De Waal

De geur van versgebakken brood waart door het huis. Heerlijk, zelf gebakken brood net uit de oven. Zeker als het weer wat guurder wordt.

Pastorie De Waal biedt weer twee workshops 'Broodbakken' aan. Hier leren deelnemers hoe van eenvoudige ingrediƫnten en op een simpele manier met de hand heerlijke broden kunt maken. Wessel Holleman bakt al jaren zelf zijn brood voor de caterings die hij verzorgt. Het lijkt hem doorgegeven door zijn overgrootvader, bakker Kikkert uit de Weverstraat in Den Burg.

Zijn kennis wil hij graag met u delen. Hij werkt volgens de 'no-knead' methode, het deeg wordt meer omgeslagen en gerekt dan gekneed en daardoor is het broodbakken een veel minder zware handeling. De workshop wordt afgesloten met een lunch om alle resultaten uit de workshop te proeven.

Het afgelopen jaar zijn er al flink wat workshops gegeven. Broodbakken is een van de populairste, maar ook de workshops vegetarisch koken doet het goed. Het bewustzijn van mensen op voedselgebied ontwikkelt zich steeds meer en daarmee groeit de belangstelling voor de vegetarische keuken. Vlees en vis is meestal al iets, een vegetarisch gerecht moet je maken. In de workshop komen leuke gerechten met goed verkrijgbare ingrediƫnten voorbij. Deze workshop wordt afgesloten met een diner.

Op vrijdag 12 oktober en op vrijdag 9 november staan er weer twee workshops broodbakken op het programma. Vrijdag 2 november is er een workshop vegetarisch koken.

Meedoen? Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Meer informatie: www.pastoriedewaal.nl