Foto van Henk Beijert, te zien op de expositie in De Hof.
Foto van Henk Beijert, te zien op de expositie in De Hof. Foto van Henk Beijert, te zien op de expositie in De Hof.

Kunstexpositie De Hof

Vijf kunstenaars houden een kunstexpositie tijdens de herfstvakantie. Hun werk is op 19, 20, en 21 oktober te zien in De Hof in De Koog. De vijf kunstenaars leveren elk hun eigen bijdrage in de vorm van schilderijen, beelden, gedichten en foto's.

Corien Groenendijk is beeldend kunstenaar en werkt met verschillende materialen (pastelkrijt, acrylverf, olieverf en bijenwas). Haar meest geliefde schilderonderwerp is het Texelse landschap en de zee. Dit jaar is zij iets geheel nieuws aan het ontdekken: abstract schilderen met bijenwas. Op deze expositie zullen ook enkele kleine bijenwas werken van haar hand te zien zijn

Bettina Herbst woont in Wermelskirchen in Duitsland, in de buurt van Keulen. Ze is zeer gefascineerd door architectuur, grote schuren, kleine tuinhuisjes en gemoedelijke huisjes. Voor haar is het belangrijk dat een gebouw een bijzondere uitstraling heeft, een speciale charme. Deze vindt ze in de uitdrukkingsvolle bouwstijl van Texel.

Ruud van der Wees heeft al vijftien jaar beeldhouwen als hobby. Hij werkt voornamelijk met albast met af en toe een uitstapje naar andere stenen. In zijn enthousiasme tijdens het beeldhouwen krijgt weer inspiratie om een volgend beeld te maken. Hij werkt uitsluitend met de hand.

Dichter Karin Jeromin uit de Haarlemmermeer bezoekt Texel zo vaak ze kan. Omdat ze én niet kan schilderen én geen goede foto's maakt is ze begonnen te rijmen over het eiland waar ze zo veel van houdt. Inmiddels is haar tweede gedichtenbundel klaar en zal tijdens de expositie feestelijk worden gepresenteerd. Dit gebeurt zondag 21 oktober om 15.00 uur. De titel van haar boekje is "Adembenemend".

Henk Beijert heeft zich toegelegd op de fotografie. Hij kan zich heerlijk ontspannen in de Texels natuur. Graag dwaalt hij rond langs de kustlijn. Veelal is hij te vinden op zijn geliefde locatie De Hors.

Hij kijkt voornamelijk naar de luchten. De wolkenpartijen spelen een belangrijke rol bij het maken van zijn foto's. Zo laat hij ook anderen de rust, de stilte , de onrust, de dreiging en de schoonheid ervaren.

De expositie in de voormalige RK kerk is gratis toegankelijk en dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Op alle drie de dagen zullen er exposanten aanwezig zijn zodat men altijd iemand kan aanspreken.

Afbeelding