Afbeelding
Foto:

MTB Strendercross op ijsbaan De Hopkes

Op ijsbaan De Hopkes in Oosterend wordt zaterdag 20 oktober de eerste MTB Strendercross gehouden.

Dit idee voor de MTB-cross komt van IJsclub Oost. Het bestuur wil meer gebruik maken van de ijsbaan. Ook buiten het winterseizoen, om zo wat geld te sparen voor een nieuw clubgebouw.

In samenwerking met Wielersport Texel en de organisatie van de Ronde van Oosterend wordt de MTB Strendercross gehouden. Hiervoor wordt op de ijsbaan een parcours uitgezet voor mountainbikers, met pittige klimmetjes, scherpe bochten en andere uitdagingen.

Deelname staat open voor iedereen met een mountainbike, jong en oud. Het is een wedstrijd maar plezier staat voorop. In navolging van de Belgische crossen, worden ook in Oosterend broodjes worst en andere versnaperingen aangeboden, wat ook kan worden weggespoeld.

Om 14:30 uur start de jeugd t/m 13 jaar. Er zijn drie categorieën: eerst 0 t/m 9 starten één ronde, daarna 10 t/m 11 jaar twee rondes en ten slotte 12 t/m 13 jaar drie rondes. Inschrijving voor de jeugd is gratis. Na de finish is de prijsuitreiking.

De "Topklasse" start om 15:30 uur. Deelnemers rijden 45 minuten plus één ronde. Om 16:45 uur gaat de Funklasse van start. Deze categorie rijdt 35 minuten plus één ronde. Deelname in beide klassen kost €5,-, inschrijven via de Facebookpagina van de Ronde om Oosterend.

Van 17:30 tot 21:00 uur is de afterparty, met "Koek en Zopie".