Schoolbesturen doen beroep op

duidelijkheid Onderwijscentrum

De schoolbesturen die betrokken zijn bij de komst van het nieuwe Onderwijscentrum in Den Burg hebben het college gevraagd vast te houden aan afspraken die eerder zijn gemaakt.

Dat doen ze in een brief aan de gemeente naar aanleiding van het besluit van de gemeenteraad om te kijken of volledige nieuwbouw van het schoolgebouw een optie is. Dat is in afwijking van de bestaande plannen om het Onderwijscentrum deels in het gebouw van de OSG te huisvesten en deels in nieuwbouw.

De vier schoolbesturen (Kopwerk, Samenwerkingsschool Den Helder, Sarkon en OSG De Hogeberg) nemen in de brief geen standpunt in over het idee van volledige nieuwbouw, maar vragen de gemeente wel de gang erin te houden om te voorkomen dat de kosten oplopen.

Andere vragen die aan de gemeente worden voorgelegd zijn, op welke wijze volledig nieuwbouw gefinancierd kan worden en of er voldoende ruimte is voor volledige nieuwbouw. Voor het aanvankelijke plan zou €6,6 miljoen worden uitgetrokken, voor volledige nieuwbouw is een bedrag van €8,4 miljoen genoemd.

De schoolbesturen vragen de gemeente in de brief ook op welke wijze de samenwerking tussen het primair en het voortgezet onderwijs op Texel gewaarborgd blijft als het volledige nieuwbouw zou worden. Volgens de schoolbesturen van de vijf basisscholen in Den Burg is het echter vooral van belang dat er snel duidelijkheid komt over wat het gaat worden.

Het was vorige week aanvankelijk de bedoeling dat de raad zou instemmen met een krediet van €6,6 miljoen voor het Onderwijscentrum, maar dat is uitgesteld.