De TX65 vanaf tekening, de familie Kalf - Erik, Anita en hun dochters - bij de kiellegging in december, de tewaterlating bij VCU/TCD in Urk en op zee.
De TX65 vanaf tekening, de familie Kalf - Erik, Anita en hun dochters - bij de kiellegging in december, de tewaterlating bij VCU/TCD in Urk en op zee. Foto: Flying Focus/Familie Kalf

"Anita stimuleerde me om door te zetten"

Een emotioneel moment toen garnalenvisser Erik Kalf van de zomer voor het eerst met de nieuwe TX65 "Bona-Fide" de haven van Oudeschild binnenvoer. "Toen ik wegens de ziekte van Anita twijfelde over de aanschaf van het schip, was zij degene die mij stimuleerde om door te zetten."

Erik en zijn vrouw Anita, die 26 juli op 48-jarige leeftijd overleed, runden het bedrijf samen. "Ze was mijn maatje, mijn compagnon, deed de boekhouding en de garnalenhandel. Ze was ondernemend en daadkrachtig, een vrouw waar je in het vissersbedrijf wat aan hebt. We deden alles samen. Toen we elf jaar geleden voor onszelf begonnen, gingen we zoals dat heet met de pet in de hand naar de bank. Een beetje spaargeld, meer hadden we niet. We hebben het bedrijf samen opgebouwd. Zij aan wal, ik op zee. We zijn ver gekomen. Ook zij was heel trots toen we een jaar geleden dit schip bestelden. Een nieuwe kotter is toch de kroon op het werk. Daarom is het zo zuur dat ze het net niet meer heeft mogen meemaken. We hebben veel steun gekregen. Van de vissers en allerlei andere mensen, ook van wie we het niet hadden verwacht. Heel fijn, maar uiteindelijk moet je het wel zelf doen."

De nieuwe situatie maakt dat Erik niet zelf met zijn nieuwe kotter het water op gaat, maar het varen overlaat aan een bemanning. Die bestaat uit Martin Vermeulen, een schipper uit Den Oever en een opstapper, die over een paar weken wordt afgelost door een vast bemanningslid. "Schipper aan wal voelt best vreemd als je zoals ik altijd vijftig weken op zee hebt gezeten. Maar ik wil er nu zijn voor mijn drie meiden die nog thuis wonen. Ik doe nu wat Anita voorheen deed." Onder meer de handel. De vis wordt vermarkt met het logo "100 procent Texelse garnalen". "De jongens hebben de vangst net (afgelopen woensdag) gelost in Den Helder. Ze worden gezeefd en gaan dan naar Lauwersoog om te worden gepeld. Aan het eind van de dag zijn ze deels op Texel, de rest gaat het land in. Vrijdag komen de nieuwe garnalen weer."

De TX65 vist momenteel ter hoogte van Terschelling. "De ervaringen met de nieuwe kotter zijn goed. Een heel stil en een zeer zeewaardig schip. De vorige was al goed, deze nog beter. Dat bleek wel met de storm vorige week. Alles is nieuw, de teller staat weer op nul. We hebben er veel tijd en energie in gestoken. Veel rondgekeken, gevraagd en natuurlijk de kennis en ervaring die we zelf in dertig jaar hebben opgedaan."

De "Bona-Fide" heeft een lengte van 23,95 meter, twee meter langer dan de voorganger, met een geringe diepgang van twee meter. De vier Caterpillar motoren zorgen voor vermogen van 300 pk. Uitgerust met de modernste apparatuur en gebouwd met veel roestvrij staal. "De verwerkingsplek, onder de winch, de ankerlier en dat soort plekken waarvan we weten dat het er snel gaat roesten."

Gebouwd door scheepswerf VCU/TCD uit Urk. "Ik kende het bedrijf, dat op onze vorige TX65 een slurry-ijsmachine had geplaatst. Ze hadden nog niet eerder een kotter gebouwd, maar wilden graag hun visitekaartje afgeven. Het voelde vanaf het eerste moment goed. Ze hebben het volledig waargemaakt. Als ik het over mocht doen, zou ik het weer doen. Ik ben blij dat ook met het oude schip het allemaal goed gaat."

Er worden momenteel volop garnalen gevangen. "Zóveel als nu heb ik niet eerder meegemaakt. Vanaf Zeeland tot Denemarken. De prijs die opliep tot €12,-, zit nu rond de €3,-. Een stuk lager, maar we hebben ze ook voor €1,20 opgevist. We vangen nu wel veel meer dan de laatste jaren, dat houdt elkaar in evenwicht."