De Koog begon sterk tegen Flevo in Middenmeer.
De Koog begon sterk tegen Flevo in Middenmeer. Foto: Andries Kuip

Royale winst De Koog op Flevo

De Koog heeft zondag in Middenmeer met 4-9 gewonnen van Flevo. Alex Daalder zorgde met maar liefst vijf treffers voor de grote uitslag in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de vierde klasse. De Koog kwam al binnen vijf minuten op 0-3 voorsprong met doelpunten van Alex Daalder, Yorgo Helleman en Bart-Jan Grisnigt. Kort voor rust zorgden Jesse Wonder, Alex Daalder en Miko Honingh voor een bijna onwerkelijke 0-6 voorsprong. Na de thee was De Koog nog steeds heer en meester op het veld en schoot wederom Daalder de 0-7 tegen de touwen. Na een uur spelen had Honingh last van zijn rug en werd hij samen met Ben Siebinga gewisseld voor Perry Koorn en Nick Schade. Met nog ongeveer klein halfuur op de klok leek De Koog het wel best te vinden, maar toen rook Flevo kansen met vier treffers binnen een paar minuten als gevolg. Trainer Marco Koorn hoefde zich echter geen zorgen te maken: Alex Daalder deelde met nog eens twee treffers de laatste mokerslag uit.