Optreden Göttingen in Den Hoorn

Projectkoor 'Collegium musicale Göttingen' uit Duitsland geeft zaterdagavond 6 oktober vanaf 20:00 uur een optreden in het Hoornder kerkje.

Het programma van het koor, dat al sinds 1991 jaarlijks optreedt op Texel, bestaat deze keer uit drie delen. Het eerste deel is muziek uit de Spaanse Renaissance. Twee van de belangrijkste componisten in die tijd waren Francisco Guerrero en Tomás Luis de Victoria.

Daarna volgen Duitse koorstukken uit de Baroktijd, gecomponeerd door Heinrich Schütz en Johann Hermann Schein. Ook worden Duitse koorstukken uit de Duitse voor-Klassieke periode van Gottfried August Homilius en Johann Philipp Kirnberger ten gehore gebracht.

In het derde en laatste deel zingt het Collegium internationale muziek uit de romantiek, zoals werken van Fanny Hensel, Johannes Brahms, Max Reger en de Engelse componist Gustav T. Holst.

Collegium musicale staat onder leiding van Rolf-D. Bartels. In 1991 bestond het koor nog uit zes zangers, maar inmiddels zijn het zestien tot twintig leden die twee tot drie keer per jaar een weekend in Göttingen bijeenkomen om te oefenen. Ieder jaar komen ze ook een week naar Texel om in het kerkje van Den Hoorn te repeteren en op te treden. Het koor is erg gecharmeerd van de sfeer van de kerk, de intimiteit, de akoestiek en het directe contact met het publiek. De entree op 6 oktober is gratis, na afloop kan een vrijwillige bijdrage worden gedaan.