Lola Bakker in actie op het parcours in Oldenzaal.
Lola Bakker in actie op het parcours in Oldenzaal. Foto: Stéphanie Spoolder

Eindzege Lola Bakker in NL Cup

Eerste in de NL Cup voor mountainbikers en Beneluxkampioen op de MTB. De 16-jarige Lola Bakker uit Den Burg had het een half jaar geleden niet durven hopen, maar ze mag het na een sterk seizoen allemaal bijschrijven op haar erelijst.

De Texelse, die rijdt voor Cycling team Texel, pakte zondag de eindzege in de NL Cup (klasse nieuweling-meisjes) nadat ze in Oldenzaal vierde was geworden bij de zevende en laatste MTB-wedstrijd van de NL Cup. Lola eindigde met 751 punten ruim voor Christa Nelck uit Rotterdam (733 punten) en Annemoon van Dienst uit Gorssel (724 punten). In totaal streden 21 meiden in de klasse 'nieuweling meisjes' om de titel in de NL Cup. De eerste wedstrijd dit seizoen was in maart in Berlicum waar Lola als vierde eindigde.

Vervolgens pakte ze de punten in Heeswijk-Dinther (tweede), Assen (eerste) en Burgh-Haamstede (eerste). Bij de zevende en laatste wedstrijd afgelopen zondag in Oldenzaal leverde Lola onbedoeld ook strijd met een scheefstaand stuur en kende ze een paar valpartijen, maar dat weerhield haar er niet van naar de vierde plaats te rijden, waarmee ze de eindzege in het klassement veilig stelde. Meer dan de vierde plaats zat er zondag ook niet in.

"Ik had niet durven dromen dat het haalbaar was om het klassement te winnen", aldus Lola. Ze had zich aanvankelijk als doel gesteld om in ieder geval een keer een dagzege te pakken. Het Beneluxkampioenschap schreef ze in augustus op haar naam bij wedstrijden in het Belgische Kluisbergen.